This 3 bed semi detached in Tonna required modernisation throughout. Remodelling the downstairs created a much sought after kitchen diner. As a higher price bracket property, the standard of fittings and finishing touches ensured it’s appeal when put on the market for sale. The property is under offer and expected to complete in June 2022.

The works undertaken at the property included

  • Plastering throughout
  • Rewiring
  • New Roof
  • Remodelling, removing internal walls
  • New Kitchen
  • New Bathroom
  • Landscaping
  • New carpet
  • New doors, skirting and architrave

External

BeforeAfter

The property required a new roof to be installed, ensuring the structure and longevity of the fabric of the building for the purchasers. The house has also benefited from being freshly painted to provide a bright finish. The front garden was beautifully mature and that was maintained.

Living Room

BeforeAfter

Removing the gas fire, replastering and removing access to the kitchen, created a large useable space with plenty of features. The living room included a large fireplace, creating a focal point by painting it dark grey and introducing a hearth allowed potential buyers to visualise their use of the space. The large window in the living room benefited from being reglazed and allowed a lot more natural light into the room.

Dining Room

BeforeAfter

Removing an internal wall and installing structural steel allowed the space to be opened up to allow a large kitchen to be installed. Inclusion of integrated appliances such as ovens, hob and dishwasher as well as USB sockets all appealed to buyers. Creating a shaker style kitchen with features such as solid oak mantle on the fireplace finished the space off exceptionally. A large space in front of the window is a perfect area for dining table to maintain the kitchen as the heart of the new owners home.

Kitchen

BeforeAfter

Removing an internal wall and installing structural steel allowed the space to be opened up to allow a large kitchen to be installed. Inclusion of integrated appliances such as ovens, hob and dishwasher as well as USB sockets all appealed to buyers. Creating a shaker style kitchen with features such as solid oak mantle on the fireplace finished the space off exceptionally. A large space in front of the window is a perfect area for dining table to maintain the kitchen as the heart of the new owners home.

Bathroom

BeforeAfter

The new bathroom included removal of all existing furniture as well as a new soil pipe installation. The resulting fully tiled modern bathroom offers a clean modern space for anyone to relax in.

Cloakroom

BeforeAfter

The property benefited from a downstairs toilet, but as with the rest of the house, it was in need of modernisation, with leaking pipework, no sink installed and plumbing breaking down. The space was replastered, new toilet and sink installed as well as a chic new towel radiator. A useful space when entertaining visitors the electrics were also hidden behind a cabinet to ensure a clean and friendly space.

Bedroom 1

BeforeAfter

The bedrooms benefited from being fully replastered, new doors, skirting and architrave as well as new carpets. The main bedroom allowed us to create a feature wall area with panelling to create a modern finish that appealed to all potential buyers.

Bedroom 2

BeforeAfter

The bedrooms benefited from being fully replastered, new doors, skirting and architrave as well as new carpets. The main bedroom allowed us to create a feature wall area with panelling to create a modern finish that appealed to all potential buyers. The second bedroom included the boiler housing, we made the decision to create a housing around the boiler that would double as a useful fitted wardrobe space.

Bedroom 3

BeforeAfter

The bedrooms benefited from being fully replastered, new doors, skirting and architrave as well as new carpets. The main bedroom allowed us to create a feature wall area with panelling to create a modern finish that appealed to all potential buyers. The second bedroom included the boiler housing, we made the decision to create a housing around the boiler that would double as a useful fitted wardrobe space.

Stairs

BeforeAfter

The property required modernising in all areas, this included the hall stairs and landing. The existing panelling was unsafe and was removed this allowed us to replace with straight spindles to create an up to date look for the space. The understairs cupboard was also plastered and a new door installed to ensure the new owners would have ample storage, something you typically don’t get in new build properties.